(FOTO) Tijelo Davida Dragičevića ekshumirano i preneseno u drugi sanduk

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije 26. marta 2018. godine.

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića obavljena je na groblju u Banjoj Luci, gdje su se okupili članovi grupe “Pravda za Davida”.

Nakon ekshumacije, Davidovo tijelo prebačeno je u drugi sanduk.

– Nastavljamo svoju borbu. Pokazali smo da borba nije prestala kada je otišao Davor. Danas odlazi i Davidovo tijelo, ali on ostaje s nama. Mi smo svi David. Danas je dan kada je poslana jedna poruka – mrtvi ovdje nemaju mira – kazao je Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida”.

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije 26. marta 2018. godine.

Devet mjeseci trajala su okupljanja građana, a koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u zločinačkoj državi.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svaku večer pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti tražiti u Evropi.

Okupljanje grupe građana “Pravda za Davida” održano je sinoć ispred Hrama Hrista spasitelja u Banjoj Luci.

– Ne znam kako ću sutra preživjeti. Vidjet ćemo. Ne znam. Teško se nositi sa svim što se dešava. Ja više ne znam na koji način da objasnim ljudima kako se osjećam, neka se svako pokuša staviti na moje mjesto i sve će mu biti jasno – rekla je sinoć Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića. Podsjećamo, iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79