(FOTO) Trebali smo joj slaviti rođendan, a mi smo joj klanjali dženazu

Nije poznato kako je vatreno oružje ostalo u porodici Husejnović. Trebali smo joj slaviti rođendan, a mi smo joj klanjali dženazu, kaže Tajib Husejnović.

Indira Husejnović i njen suprug Hajro, osumnjičeni za tragediju u Topuzovom Polju kod Visokog, likvidirali su Mediju Husejnović hicima iz istog pištolja kojim je njihov sin Mirsad oduzeo život, saznaje “Dnevni avaz” iz izvora iz istrage.

Do obračuna ispred njihove kuće došlo je zbog Indirine sumnje da je njena sestra i jetrva Medija podmetnula crnu magiju njenom sinu, zbog čega je odlučio da sebi oduzme život. Nije poznato kako je pištolj ostao u porodici Husejnović, odnosno zbog čega nakon ove tragedije pištolj nije oduzela policija. Pokušali smo dobiti komentar iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, ali do zaključenja ovog broja našeg lista nismo dobili odgovor.

Inspektori su u međuvremenu, prema nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva ZDK, nastavili istragu. Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužilaštva ZDK, saslušavaju se svjedoci i provode vještačenja. Poljac je dodala da im još nisu dostavljeni zvaničan nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine, odnosno rezultati obdukcije.

Tajib Husejnović: Ukopao suprugu

Tajib Husejnović, suprug likvidirane Medije, ističe da je jučerašnji dan najtužniji u njihovim životima. Umjesto da sa sinom slave njen rođendan, klanjali su joj dženazu.

– Kad komšija nastrada, teško vam je, a kamoli kad vam likvidiraju suprugu i teško rane dijete. Svi smo u šoku. Trebali smo joj danas (jučer, op. a.) slaviti rođendan, a mi smo joj klanjali dženazu i ukopali je. Tuga, tragedija, još smo svi izvan sebe – kaže Husejnović.

Ističe da su i jučer bili u Tužilaštvu, gdje su preuzeli Medijine lične stvari, i da vjeruju da će pravosuđe donijeti ispravnu odluku.

Dževad imao sreće

Iz bolnice je izašao i Tajibov sin Dževad kojem su, govori nam Tajib, ljekari kazali da je fenomen i da je pukim čudom preživio.

– Sin je pogođen blizu srca, odnosno dva centimetra od srca. Mogla ga je pogoditi u srce i da likvidirati i njega. Hvala Bogu, nije. Izašao je iz bolnice prekjučer, a ljekari su mu kazali da je fenomen i jedan od 1.000 koji prežive – govori nam Tajib.

Mladić u napuštenoj kući imao odnos s djevojčicom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79