(FOTO) TUGA U NOVOM TRAVNIKU: GRAĐANI SE OKUPILI NAKON STRAŠNE NESREĆE

Građani Novog Travnika okupili su se u subotu na glavnom gradskom trgu u toj općini kako upozorili na posljedice prebrze i neodgovorne vožnje te izrazili protest zbog sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule 30-godišnja H.A. i njezina maloljetna kćerka, dok je troje djece povrijeđeno.

Kako je ranije potvrdio glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Hasan Hodžić, u krvi 34-godišnjeg vozača R.N., koji je priveden nakon saobraćajne nesreće u kojoj je udario u pet pješaka u Novom Travniku, bilo je više od tri promila alkohola u krvi.

Okupljenim građanima se pridružio i načelnik ove općine, Refik Lendo koji je kazao da će insistirati na utvrđivanju odgovornosti počinioca i njegovom kažnjavanju, prenosi N1.

U Novom Travniku danas je proglašen dan žalosti, kao i na dan sahrane poginulih.

Dvoje povrijeđene djece prebačeno je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a jedno je zadržano u bolnici u Travniku.

 

Crna hronika / Foto N1

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79