(FOTO) Čak su nam i novac za sprovod ukrale

Koprivničko, Varaždinsko i Međimursko područje su gotovo svakodnevno izloženo upadima brutalnih pojedinaca ili cijelih bandi u kuće i kako bi opljačkali starije i nemoćne osobe, pri čemu ne prežu od brutalnih metoda. Posebice su na meti osobe koje žive same.

Tako je 14. siječnja 95-godišnja Marija Petrić, koja je bolesna i gotovo sto posto slijepa u pola bijelog dana brutalno pretučena u vlastitom domu, od strane dvije žene (53 i 32) koje su uhićene i kojima je sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. One su oko 10 sati ušle u kuću nesretne starice koja, je slijepa, ali ih je osjetila i kad je upitala tko je to, umjesto odgovora.

Dobila sam udarac šakom u lice. Tražili su ono što ja nemam. Novac i potom su otišle. To je za mene toliko mučno i stresno da o tome ne želim govoriti – kazala nam je starica koja živi sama i bila je vidno uznemirena i sva u šoku. Rekla nam je kako su joj sjećanja bolna na taj događaj.

Gotovo zanijemila od šoka

Samo tri dana kasnije, nekoliko kilometara od Đelekovca, u naselju Imbriovec najvjerojatnije kako su kriminalistička istraživanja utvrdila dvije bešćutne kriminalke su posjetile i 86-godišnju Ružu Punčikar, koja živi s 52-godišnjim bolesnim sinom. Dok je starica bila u kuhinji koju prostoriju jedinu grije i osušila opranu kosu, krenula je prema sobi i gotovo zanijemila od šoka.

-Iz sobe su izlazile jedna za drugom dvije žene, isto odjevene. Kad sam ih upitala što tu rade, jedna me odgurnula i obje su izašle iz sobe. Zvala sam susjede u pomoć i istrčala za njima na ulicu, a one su sjele u automobil gdje ih je čekala treća žena i odvezle se, ispričala je starica.

– Vratila sam se u sobu i pogledala u ormar gdje sam držala omotnicu s 18.000 kuna. Vidjela sam kuvertu praznu bez novca. Sve su nam odnijele. Cijelu životnu ušteđevinu, jer ja, a i moj bolesni sin ne možemo raditi i prodali smo tjedan dana ranije zemlju i taj novac čuvali za sprovod – kazala nam je žena, koja je sada gotovo bez novca.

Ona i sin ukupno na ime socijalne pomoći mjesečno primaju 1.300 kuna. Iz policije su nam potvrdili da kod osumnjičenih nije pronađen novac. Vozačica (28) je puštena da se brani sa slobode pod optužbom za pomaganje u teškoj krađi.

I Anđelka Friščić, sa 77 godina najmlađa koju je posjetila trojka za kojom Varaždinska policija traga je ostala bez novca, jer su i nju posjetile dvije kradljivice.

‘Više nisam sigurna ni u vlastitoj kući…’

-Čula sam kako su koji dan ranije u susjednim naseljima neke obitelji pokradene i opljačkane. Na nesreću i to se meni desilo. Nisam zaključala ulazna vrata i dvije neznanke su ušle u kuću. Kako hodam uz pomoć štake kad sam ih vidjela da izlaze jedna me gurnula i sva sreća pala sam na zid, jer da sam pala na pod vjerojatno bi nešto slomila – prepričala je.

– Uzeli su mi 2300 kuna i bankovnu karticu, ali srećom nisu pronašli PIN, jer bi mi račun svele na minus. Radi se o dvije žene stare između 30 i 35 godina. Izašla sam za njima i vidjela da su sjele u Mazdu i odvezle se. Odmah sam zvala banku kako bi blokirali karticu…. – ispričala nam je žena koja se ne može prestati čuditi kud sve to vodi.

Rekla je kako nije nikada zaključavala kuću, ali su došla takva vremena da to mora raditi, jer nije sigurna ni u vlastitoj kući.

Neslužbeno smo doznali da je varaždinska policija pred rješenjem ove krađe.

Iz policije upozoravaju stanovnike da zaključavaju ulaze u dvorišta, a posebice u kuće, jer je u porastu broj pljački, provala, a i kako se vidi nasilje nad siromašnom ženom poput Marije Friščić koja je izbatinana jer kradljivice nisu našle novac.

24Sata

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79