(FOTO) Turčin ofarbao radnju na Baščaršiji: Vlasnik zaradio prekšajni nalog

Iz Općine Stari Grad ističu kako spomenuti prostor nije u vlasništvu ovog organa uprave

Općina Stari Grad Sarajevo najoštrije osuđuje sve pokušaje narušavanja izgleda starogradske jezgre kao zaštićenog nacionalnog spomenika, te upozorava da se takvi pokušaji neće tolerisati.

Povodom pokušaja skrnavljenja izgleda najuže starogradske jezgre izvođenjem nedozvoljenih i neprimjerenih radova na poslovnom prostoru u ulici Abadžiluk broj 10 na Baščaršiji, jutros je pokrenut prekršajni postupak.

Naime, inspektori Službe za opću upravu u inspekcijske poslove Općine Stari Grad pokrenuli su prekršajni postupak protiv Turk Atila, turskog državljanina, koji je zakupac poslovnog prostora na spomenutoj adresi, a zbog farbanja poslovnog prostora u jarko plavu boju, čime je ozbiljno narušen izgled starogradske čaršije.

Istovremeno, prekršiocu je naloženo da u roku od 24 sata portal vrati u prvobitno stanje i izvrši njegovo farbanje u odgovarajuću boju, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Iz Općine Stari Grad ističu kako spomenuti prostor nije u vlasništvu ovog organa uprave, te kako je utvrđeno da su vlasnici spomenutog prostora Senada Džido i Šemsudin Zahirović, protiv kojih će, također, biti pokrenuti prekršajni postupci zbog skrnavljenja najuže starogradske jezgre.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79