(FOTO) Turistička sezona je završena, Neum i dalje krcat: Plaže pune, maske niko ne nosi

Iako se već nalazimo na polovini devetog mjeseca, iako se očekivalo da će se početkom nove školske godine smanjiti broj turista, čini se da se to nije dogodilo, a prema svemu sudeći u skorije vrijeme i neće.

Naime, jedini bh. grad na moru Neum, i sada vrvi turistima, koji iskorištavaju “posljednje” zrake sunca, toplog i finog vremena kako bi “prikupili” dovoljno vitamina D uoči duge zime.

image

/ Hayat

Ono što je primjetno na prvi pogled jeste da u Neumu korone prividno nema.

Niko ne nosi maske, niti je to u ovom gradu “in”, o socijalnoj distanci se može pričati samo u domenu naučne fantastike.

Plaže su krcate, parking mjesta gotovo da i ne možete pronaći, a ono što je zanimljivo jeste da je primjetno mnogo turista iz Srbije, koji ljetuju u BiH.

image

/ Hayat

Gotovo svi hoteli su popunjeni, a slično je i sa privatnim smještajem.

Ono što se moglo čuti u proteklo vrijeme jeste da su turistički radnici u ovom gradu izuzetno zadovoljni i da se nadaju da će ih ovako vrijeme poslužiti barem do početka oktobra, piše Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79