(FOTO) U Austriji priveden diler iz BiH: Bosanac i Mađar donijeli drogu kod Hrvata u Beč

Bečka policija zadala je značajan udarac trgovini drogom. Već u srijedu su uhapšena tri osumnjičena dilera i zaplijenjeno ukupno 11,3 kilograma kokaina ulične vrijednosti 1,5 miliona eura, piše austrijski Kronen Zeitung.

Hapšenjima su prethodile intenzivne istrage Radne grupe za borbu protiv uličnog kriminala (EGS). Kokain je došao iz Hamburga i bio je u bunkeru u podrumu u Beču-Penzingu, koji je pripadao stanu osumnjičenog, kako je u nedjelju objavila državna policija.

Navodi se da su 25-godišnji muškarac iz Bosne i Hercegovine i 36-godišnji Mađar drogu dopremili u Beč i uskladištili kod 39-godišnjeg Hrvata koji živi u Beču. Osim narkotika, od osumnjičenih je oduzeta gotovina od oko 9.000 eura, pištolj sa prizemnim serijskim brojem i automobil koji je vjerovatno korišćen za krijumčarenje.

Otprilike polovina zaplijenjenog kokaina bila je u podrumu. Drugi dio je pronađen u rancu u automobilu, a da li su iu kojoj mjeri osumnjičeni pripadali međunarodnoj bandi, istražuje se koja je u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79