(FOTO) U BiH pronađen ukradeni Mercedes iz Zagreba

Sredinom 2. mjeseca 2023. godine je na području Susedgrada u Zagrebu na Kožinčevom bregu, nepoznati počinitelj osim nakita otuđio i osobni automobil marke Mercedes-Benz AMG GTR, kabriolet bijele boje bez registarskih oznaka koji je bio parkiran u garaži kuće.

(FOTO) Iz garaže ukraden skupocjeni automobil marke Mercedec-Benz AMG GTR

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka pronašli su u mjestu Boškovići, kod Laktaša skupocjeno vozilo marke „Mercedes-benz“, tip AMG GTR, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti preko 200.000,00 eura, koje je u periodu od 11.02.2023. godine do 21.02.2023. godine otuđeno od strane nepoznatog lica ili više njih na području Zagreba u Republici Hrvatskoj.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od strane nepoznatog lica ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banja Luka su sinoć 08.03.2023. godine oko 21,00 časova u mjestu Boškovići, opština Laktaši izvršili pretres navedenih lokacija i slobode lišili lica M.Ć. i A.M. Tom prilikom je osim ukradenog mercedesa privremeno oduzeto i vozilo „BMW X5”

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela “Teška krađa“ iz člana 226. stav 3. KZ RS, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79