(FOTO) U centru Sarajeva napao ga čopor tornjaka, fotografije su toliko strašne da ih je Facebook odmah cenzurisao!

Možda bismo je trebali objaviti u predizbornoj kampanji u punoj veličini na onom bilbordu koji nastojimo uplatiti u ponedjeljak – poručio je Damir Nikšić u svom FB postu

 

Stalna muka građana Sarajeva, naručito pojedinih općina, traje godinama, unatoč silnim organizacijama ljubitelja životinja, novcu uloženom u azile, promašenim promotivnim kampanjama, beskrajnim obećanjima, posebno pred izbore – da će psi lutalice biti sklonjeni sa ulica glavnog grada, a njegovi građani njima koračati bez straha.

Svaki novi slučaj napada (polu)bijesnih životinja na stanovnike Sarajeva zorno, po ko zna koji put, potvrđuje da od toga nema ništa. Tome u prilog ide i jedna od posljednih Facebook objava poslanika u Skupštini KS Damira Nikšića, uključujući i priložene fotografije na kojima se vide krvave posljedice napada čopora pasa lutalica koji je nedavno doživio jedan Sarajlija.

Fotografije su očito bile prestrašne prema pravilima Facebooka, toliko da su neke od njih odmah cenzurisane!

– Danas nam je u grupi pisao jedan od osnivača pokreta i naš kandidat za vijećnika u Opštini Centar.
Živi u ulici Zaima Šarca, odmah iznad bolnice Koševo. Jutros je izveo psa u šetnju ispred zgrade i napao ih je čopor pasa lutalica. Zapravo čopor od petnaestak tornjaka koji godinama napadaju prolaznike (jedna djevojčica je nakon napada tog čopora dobila dijabetes). Brojni su napadi tog čopora zadnjih desetak godina.

Rješavanje problema uličnih pasa je veliki problem u opštini Centar. Ako mislite da kandidati ESPo-a nisu dovoljno motivisani da riješe ove probleme, pogledajte ove fotografije. (Vidim da je FB već cenzurisao jednu. Možda bismo je trebali objaviti u predizbornoj kampanji u punoj veličini na onom bilbordu koji nastojimo uplatiti u ponedjeljak.) – poručio je Damir Nikšić u svom FB postu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79