(FOTO) U Hadžićima izgorila kuća starice Džemila Čović (74. godine)

 

U naselju Grivići kod Hadžića večeras je došlo do požara kuće u kojoj je sama stanovala starice Džemila Čović (74. godine), gdje samo zahvaljući sreći nije bilo ljudskih života.

Neobično je kako je starica primijetila da kuća gori. Prema riječima njene kćerke Elvine Dželko, koja je po saznanju odmah sa porodicom došla na lice mjesta, u kući je prvo nestalo struje.

– Majka je išla napolje da vide zašto struje nema, da li je nestalo i kod komšije, kada je primijetila da kuća gori. Još uvijek je šoku, kaže kćerka.

U gaženju požara prvo su priskočile komšije, a ubrzo su došli vatrogasna vozila iz Tarčina, Stupa i Sarajeva.

Veliki požar u Hadžićima: Poznat identitet vlasnice kuće koju je progutala vatrena stihija

Pretpostavlja se da se zapalio dimnjak, a konačnu riječ o uzroku požara će dati stručne ekipe, koje će, kako smo saznali sutra izaći na lice mjesta. Materijalna šteta je velika, ali srećom bez ljudskih žrtava piše Avaz.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Ugašen požar koji je izbio u porodičnoj kući u Hadžićima

Iz Vatrogasnog društva Tarčin ranije su potvrdili za portal “Avaza” da su njihove ekipe bile na terenu.

– Krov gori na jednoj kući. Četiri ekipe su na terenu, nema povrijeđenih, požar je pod kontrolom – rekli su nam.

Za sada se ne može procijeniti materijalna šteta. Vatrogasci, ali i komšije koje su pomagale su neutralizovale požar prije nego se on proširio na ostale kuće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79