(FOTO) “U nesreći poginulo 10 članova iste porodice: “Cijela moja obitelj je izgorjela”

U makedonskom autobusu koji je izgorio u Bugarskoj prilikom ponovnog pregleda pronađeno je i 45. tijelo i radi se o djetetu, objavili su bugarski mediji.

Tu informaciju su potvrdili zamjenik državnog tužioca Bugarske i šef Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov i portparolka državnog tužioca Sijka Mileva.

Otkriven uzrok smrti 45 putnika: “Nisu u pitanju kanisteri s gorivom”

– Nažalost, misterija je riješena i nema još jednog preživjelog. Pronađeno je 45. tijelo. Tokom uviđaja su pronađeni ostaci djeteta. Te tragične noći u 21.15 (ponedjeljak) na graničnom prelazu Kapitan Andreevo ušla su 52 putnika. U autobusu je pronađeno 45 tijela, a u bolnici Pirogovo je sedmoro povrijeđenih – rekla je Mileva za bugarsku Televiziju Nova (nova.bg).

Ona je juče prije podne na konferenciji za novinare rekla da su istražitelji u autobusu, koji je izgorio na autoputu u blizini Sofije, pronašli 44 tijela i da jedan od putnika koji se spasio tvrdi da je iz vozila u plamenu uspjelo da se spasi osam putnika.

– Ostaje velika zagonetka gdje je ta osma osoba – rekla je tada Mileva, prenio je N1.

Blizanci (4) najmlađe žrtve tužne nesreće u Bugarskoj

Autobus Besa transa iz Skoplja u utorak rano ujutro zapalio na autoputu u blizini Sofije, na povratku iz Istanbula sa turističke ture zajedno sa još tri autobusa tog preduzeća.

Prema prvim rezultatima istrage uzrok nesreće je najvjerovatnije ljudska greška, a rezultati autopsije ukazuju na to da su se žrtve ugušile i da nisu poginule zbog sudara ili povreda od eksplozije. Među 45 žrtava u nesreći makedonskog turističkog autobusa 12 su djeca.

Završena obdukcija stradalih: Gdje je osmi preživjeli putnik?

Dok se još traže uzroci nesreće, počele su pristizati informacije o stradalima.

Među poginulima su zaručnici Gazmend Ukali (27) i Albina Beluli (23).

Gazmend je radio u kabinetu gradonačelnika Kičeva, Fatmira Deharija, a u petak je u Istanbulu proslavio 27. rođendan, prenosi Telma. Informaciju o Gazmendovoj smrti potvrdio je gradonačelnik Dehari, koji je izrazio duboko žaljenje zbog ove velike tragedije.

Sever Jahi iz Skoplja u nesreći je izgubio čak 10 članova obitelji te još nekoliko članova šire obitelji.

“Cijela moja obitelj je izgorjela”, rekao je, prenosi Sloboden Pecat.

Tragično je skončala i četveročlana obitelj Ahmeti iz Skopja, otac, majka i njihovi četverogodišnji blizanci.

Stradalo je i šestero učenika Osnovne škole “Ismail Kemali” u Čairu, gdje je obustavljena nastava, a život je izgubila i učiteljica u osnovnoj školi u Studeničanima u Skoplju, Fekrija Iseni (39), koja je putovala s maloljetnom kćeri Anisom, koja je, nažalost, također stradala.

Veleposlanik Srbije u Bugarskoj potvrdio je u utorak beogradskim medijima da je među ozlijeđenima u teškoj prometnoj nesreći u Bugarskoj i državljanin Srbije iz Preševa, te da je smješten bolnicu u Sofiji i nije životno ugrožen. Srbijanski veleposlanik Željko Jović rekao za Radio-televiziju Srbije da će ozlijeđenog Ljuljzija Sulejmanija iz općine Preševo na jugu Srbije posjetiti tijekom popodneva.

On je ranije danas u prvom komentaru teške prometne nesreće za RTS rekao kako se pretpostavke da među nastradalima ima i građana Srbije dovode u vezu s činjenicom da je agencija koja je organizirala putovanje na svom popisu imala i imena stanovnika Srbije.

Jović je objasnio da su u koloni bila četiri autobusa istog prijevoznika, ne isključivši mogućnost da je na posljednjem odmorištu “moglo doći do razmjene putnika i prelaska iz jednog autobusa u drugi”.

“Broj žrtava može biti i manji i veći jer su žrtve izgorjele do neprepoznatljivosti i jedini mogući način da se identificiraju bit će DNK analiza”, rekao je Jović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79