(FOTO) U PVC prozore sakrili veću količinu cigareta

Carinici su 18. februara 2023. godine, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo otkrili i spriječili neobičan pokušaj krijumčarenja cigareta u šupljinama jednog prozorskog okvira.

Kada je u subotu, u ranim jutarnjim časovima, na ulaz prelaza Preševo pristigao teretni kombi ”mercedes sprinter” koji se uputio ka Zapadu, ništa nije nagoveštavalo da će ubrzo baš u njemu carinici otkriti do sada nezabilježen pokušaj krijumčarenja

Naime, iako su vozač i suvozač izjavili da nemaju ništa da prijave, uslijedila je detaljna kontrola tokom koje je u prtljažnom dijelu kombija otkriven i jedan novi PVC prozorski okvir.

Carinik je kucanjem o okvir utvrdio da zvuk ne odgovara šupljem prostoru koji bi trebalo da se nalazi u njegovoj unutrašnjosti, pa je na spojevima provjerio svoju sumnju da on zapravo služi za krijumčarenje.

Potvrdivši da je unutrašnjost prozora ispunjena neprijavljenom robom, okvir je otvoren, a iz njega su počele da ispadaju paklice cigareta raznih robnih marki.

Ukupno je otkriveno 228 paklica krijumčarenih cigareta, od čega je 149 paklica cigareta pronađeno u prozorskom okviru, a 79 paklica u kesama među prtljagom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79