(FOTO) U Sarajevu muškarac napravio nelegalnu deponiju: Naplaćuje 10 KM po istovaru kamiona”

Redakciji portala Crna-Hronika dostavljeni su foto dokazi nelegalne deponije koju je napravio N.N. muškarac na prostoru općine Stari Grad u Sarajevu. Mjesto Borije su vazdušna banja i neiskorišteni zeleni dragulj nadomak Sarajeva.

Brojni apeli da se ovo područje izgradi kao sportski, agro-turistički i poljoprivredni kompleks koji obiluje brojnim ljekovitim biljkama, sekundarnim šumskim proizvodima i koji je idealan za razvoj planinskog sporta koji su upućivani prema općini Stari Grad, Gradskoj upravi Sarajevo i Vladi kantona Sarajevo do sada su ostali bez odgovora.

Bez odgovora su i građani koji su mjesecima zvali policiju, inspekciju ali i kabinet načelnika Satarog Grada kako bi riješili problem koji im pravi Sarajlija . On je napravio na privatnom posjedu nelegalnu deponiju, odlagalište smeća i građevinskog otpada.

Čak se i na Google mapi vidi nelegalna deponija.

“Ovo traje dugo. Niko ne reaguje, ispod cigle, betona i daske ima ogromna količina smeća, koja je vjerovatno i radioaktivna postala. Bacaju šta stignu. Kamioni samo istresaju ogromne količine svega. Kiše padaju po ovom, sunce grije, isparavanja su ogromna i smrad.

Prošle godine je požar trajao 5 dana. Srdio je cijeli Stari Grad, ljudi nisu mogli disati.

Kako nam mještani kažu, Sarajlija daje cijenu od 10 KM po kamionimu da mogu istresati šta god hoće.

Napravljena je ogromna deponija smeća, pa je preko toga nasipao građevinski otpad. Zvali smo inspekciju, nadležne ali niko ništa. Šaljemo vam slike iz zraka, da vidite o čemu govorim – izjavio je ogorčeni Sarajlija za portal Crna-Hronika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79