(FOTO) Učenici povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći su dobro

Desetoro učenika Osnovne škole “Branko Ćopić” iz Prnjavora, koji su jutros lakše povrijeđeni u sudaru automobila i kombija, pregledani su i zbrinuti i svi su dobro, izjavila je Srni direktor ove škole Jasmina Malešević.

Ona je navela da bi ovi učenici u ponedjeljak, 7. septembra, trebalo da nastave redovno da pohađaju nastavu, a biće im posvećena posebna pažnja s obzirom da su pretrjeli šok.

U sudaru putničkog automobila i kombija za prevoz đaka, koji se jutros dogodio u mjestu Štrpci, kod Prnjavora, poginuo je vozač automobila, dok je njegov suvozač i desetoro djece iz kombija lakše povrijeđeno.

U Policijskoj upravi Banjaluka navode da su u saobraćajnoj nesreći učestvovali kombi za prevoz djece “reno” i putnički automobil “audi”.

Čuli smo detonaciju kao da je bomba pukla, djeca su vrištala, pa smo istrčali misleći da ih je neko napao, a kad smo izašli vidjeli smo da se školski kombi sudario sa autom.

Pričaju za ovo za “Nezavisne” mještani sela Štrpci, kod Prnjavora, gdje je jutros oko 6.30 časova u sudaru kombija koji je prevozio đake od petog do osmog razreda i audija, a u nesreći je nastradao Predrag M. dok su povrijeđeni njegova supruga i djeca koja su bila u kombiju.

“Žena je bila suvozač i vrštala je a muškarac je bio zaglavljen u autu, bio je povrijeđen ali davao je znakove života pa smo sin i ja polomili sjedišta kako bi ga izvukli”, priča jedan od mještana.

Prema riječima mještana Hitna pomoć je stigla brzo i odvezla teško povrijeđenog Predraga kojeg su do njihovog dolaska već bili izvukli iz smrskanog auta, ali su ubrzo saznali da je preminuo.

“Djeca su bila u šoku, uznemirena, pregledala sam ih onako površno prije dolaska hitne. Bili su ugruvani, izgrebani, ali ne i teško povrijeđeni. Samo jedan dječak se žalio da ne može pomjeriti vilicu”, ispričala je mještanka za “Nezavisne”.

Dodaju da ne znaju kako se tačno desio udes, te da su supružnici, koji su iz tog kraja, krenuli na posao prema Prnjavoru dok je kombi išao iz suprotnog smjera.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da se na lokalnom putu u mjestu Štrpci, opština Prnjavor, danas oko 6.40 časova, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice smrtno nastradalo.

“U saobraćajnoj nezgodi učestvovao je Predrag Milovanović, rođen 1975. godine iz Dervente, koji je upravljao putničkim automobilom marke audi. Drugi učesnik je Alen Vidović, rođen 1980. godine iz Prnjavora, koji je upravljao minibusom marke reno. Prilikom saobraćajne nezgode smrtno je nastradao vozač putničkog vozila audi Predrag Milovanović a saputnica u navedenom putničkom vozilu R.J.M. je zadobila tjelesne povrede”, saopštili su iz Tužilaštva.

Dodali su da su putnici u minibusu, jedanaestoro maloljetnih lica, zadobili tjelesne povrede.

Povrijeđenim licima je pružena ljekarska pomoć u Domu zdravlja Prnjavor.

Uviđaj na licu mjesta nezgode obavila je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Dragana Lipovčić, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Prnjavor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79