(FOTO) Udruženim snagama spašeni životi u Sarajevu

ZDRUŽENA AKCIJA NEKOLIKO SLUŽBI KANTONA SARAJEVO ❗❗❗

Saobraćajna nesreća koja se dogodila danas, oko 18 sati i 10 minuta na magistralnom putu M17, opština Ilidža, pokazala je da gradjani Kantona Sarajevu imaju spremne i uigrane jedinice za “specijalne namjene”.

Ekipa Hitne pomoći KS po dolasku na mjestu nesrće započinje sa trijažom unesrećenih, a zbog većeg broja povrijedjenih, u Call Center JU ZHMP KS upućuju zahtjev za pomoć dodatnih ekipa. Za kratko vrijeme, povrijedjene iz saobraćajne nezgode zbrinjavale su tri ekipe JU ZHMP KS.

S obzirom da jednog od povrijedjenih, zbog oštećenosti vozila nisu mogli izvući, u pomoć se odazvala i ekipa Profesionalne vatrogasne brigade KS. Zahvaljujući obučenosti i opremljenosti vatrogasaca, ekipa hitne pomoći vrlo brzo došla je do povrijeđenog.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS obezbjedili su mjesto nesreće i neometan rad ekipa, a nakon pružanja hitne medicinske pomoći i zbrinjavanja unesrećenih na mjestu nesreće, obezbjedili su siguran i brz prolaz naših ekipa na putu do bolnice. Združenom i koordinisanom akcijom pomenutih službi, šest povrijedjenih iz saobraćajne nezgode predato je klogama KCUSa na daljnu dijagnostiku i tretman.

Povrijeđenim želimo brz i uspješan oporavak, a našim “specijalicima” veliko bravo na uspješno odradjenoj intervenciji piše Crna-Hronika.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79