(FOTO) Uhapšena jedna osoba: FUP zbog droge vrši pretrese na nekoliko lokacija u Hercegovini

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, dana 28.09.2021. izveli su operativnu akciju “Triple 2” na području grada Mostara. Tom prilikom slobode je lišeno jedno lice inicijala D.R. (1986.), dok će nad drugim biti provedena kriminalistička obrada.

Lice lišeno slobode se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1., kao i krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Privedeno lice je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pored objekta koje pomenuto lice koristi pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.).

Također je po istoj naredbi izvršen pretres obiteljske kuće, gdje je pronađena određena količina municije i vojne opreme, te određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku. Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje distribuiralo.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je izvedena u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentovanju krivičnog djela.

  Konačna odluka škole: Maturantu iz Srebrenice koji je nosio "ljiljane" ipak smanjeno vladanje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79