(FOTO) Uhapšeni krivolovci u TK: Policija zaplijenila ogroman arsenal naoružanja!

Dana 31.08.2021.godine, policijski službenici Uprave policije MUP TK/Sektor kriminalističke policije, Odsjek za opći kriminalitet i ratne zločine u saradnji sa policijskim službenicima PS Lukavac i PS Srebrenik, su postupajući po naredbama Općinskih sudova izvršili 7 radnji pretresanja (porodičnih kuća, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila) na području Lukavca i Srebrenika, vlasništvo sljedećih lica J.K., M.O., A.J., E.Dž., E.D. i M.O.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 11 pušaka, 20 noževa, 3 pištolja, 5 lovačkih karabina, 60 lovačkih trofeja srneće divljači, više komada municije različitog kalibra, prigušivač, optički nišan, oko 50 kg. mesa divljači, kao i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Slobode su lišeni M.O., E.Dž., E.D., i M.O., nad istima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te su danas (01.09.2021.godine) predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Protivzakonit lov“ iz člana 319.KZFBIH, „Nedozvoljeno držanje oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava“ iz člana 371.KZFBIH i „Neovlašteno nabavljanje, držanje, prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje“ iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK.

Izuzete predmete možete pogledati u našoj fotogaleriji.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79