(FOTO) Ulice Sarajeva nakon što su ublažene mjere Kriznog štaba

(FOTO) Ulice Sarajeva nakon što su ublažene mjere Kriznog štaba


Krizni štab Federacije BiH jučer je ukinuo odnosno ublažio četiri mjere. Prva mjera koja je ublažena jeste zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina i mlađima od 18 godina.

Prema toj odredbi, osobe starije od 65 godina imale bi mogućnost da ponedjeljkom, srijedom i petkom izađu, da borave vani od 9 do 13 sati, dok bi mlađi od 18 godina to pravo ostvarivali utorkom, četvrtkom i subotom u periodu od 14 do 20 sati. Osobe koje ulaze u BiH, sada će automatski ići u kućnu izolaciju.

Federalni štab civilne zaštite donio je naredbu o ukidanju policijskog sata u FBiH. Donesena je i odluka o ukidanju obaveznog karantina u trajanju od 14 dana. I osobe koje se trenutno nalaze u organiziranim karantinima, bit će puštene kući, gdje će, u skladu sa propisima, boraviti u izolaciji koliko je propisano.


Nakon svih odluka, provjerili smo situaciju na ulicama glavnog grada BiH. U fotogaleriji pogledajte šta je zabilježio fotoreporter Dnevnog Avaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija