(FOTO) Upaljen alarm zbog obilnih padavina: U BiH stiže “prava zima”, snijeg uveliko pada

Kako najavljuju meteorolozi, u našu zemlju narednih dana stiže snijeg. Žuti meteoalarm na snazi je zbog obilnijih padavina

Sutra u Bosni i Hercegovini, jutro malo do umjereno oblačno sa mrazom i maglom po kotlinama. Tokom dana postupno naoblačenje. U večernjim satima, najprije u Hercegovini se očekuje i kiša, a postupno i u centralnim dijelovima, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren promijenljivog smijera. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana umjereno oblačno vrijeme. U večernjim satima očekuje se i kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 3 stepena.

Kako najavljuju meteorolozi, u našu zemlju narednih dana stiže snijeg. Žuti meteoalarm na snazi je zbog obilnijih padavina, javlja Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Snijeg na planinama

U 13 sati danas je na Bjelašnici izmjerena temperatura od -5 stepeni Celzijusa, a na ovoj olimpijskoj ljepotici kontinuirano pada snijeg.

To su danas bilježile i kamere posjetilaca ali i stacionirane live kamere s ove planine.

Bjelašnica danas

Tako su na kamerama smještenim na stazi “Kolijevka”, izlaznoj stanici “Četverosjeda” i objektu “Beneton” snimljene snježne padavine.

Ovo će zasigurno obradovati sve ljubitelje skijanja i bijelih staza, ali i najmlađu populaciju koja je trenutno na raspustu.

Inače, osim redovne dnevne ponude za skijaše, u Ski centru Bjelašnica možete uživati i u noćnom skijanju svakog dana osim nedjelje, od 18.30 do 21 sat.

Upaljen alarm

– Širom regije će danas (utorak) nestabilno vrijeme povremeno s kišom. Obilna kiša se očekuje na Jadranu i dijelovima uz Jadran, u Hercegovini, jugozapadnoj Bosni, većem dijelu Crne Gore, zatim zapadne, jugozapadne i sjeverozapadne Makedonije. U višim gorskim područjima padati će obilniji snijeg, osobito u gorskim dijelovima Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, navodi meteorolog Zoran Zadro.

– Petak i dani vikenda donose novo pogoršanje vremena uz zahlađenje s oborinama. Pri tome će snijega osim u gorju biti vjerovatno i u većem dijelu nizina kopnene Hrvatske, Bosne, sjevera Hercegovine i Crne Gore, zatim na jugozapadu, zapadu, dijelu sjeverozapadne i središnje Srbije, naveo je Zadro.

Prognoza do kraja sedmice

U petak oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u nizinama Bosne je moguć snijeg ili susnježica, osim na krajnjem sjeveru. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

U subotu oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa kišom i snijegom. Ponegdje na jugu uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 9 stupnjeva.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 9 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79