(FOTO) Usporen saobraćaj prema Mostaru: Teška nesreća na M17

Oko 14:30 sati na magistralnoj cesti M-17, u mjestu Bijela između Mostara i Jablanice došlo je do teže prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno više osoba. Automobil Dacia (registarskih oznaka Srbije) nakon nesreće završio na krovu.

na teren su upućena dva vatrogasna vozila, te više vozila Hitne pomoći Mostar.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Stanje u saobraćaju u BiH

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), obustavlja se saobraćaj svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje i obratno.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79