(FOTO) Uzbuna u sarajevskom KPZ-u: U toku pretresi svih prostorija, na terenu 40 policajaca i pet pasa

Vanredna situacija traje od jutros u prostorijama sarajevskog Kazneno-popravnog zavoda, gdje su u toku pretresi svih prostorija.

U pretresima učestvuju zavodski policajci i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a na terenu je ukupno 40 ljudi i pet pasa specijaliziranih za pronalazak narkotičkih sredstava.

Pretresa se sve: ćelije, kolektivne prostorije osuđenih osoba, prostorije koje koristi policija, teretane, sobe za odmor, prostorije tretmana…Pretres je počeo jutros u devet sati i trajat će, kako saznajemo, pet sati.

Kako je za Faktor potvrdio direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević, cilj pretresa je pronalazak opojnih sredstava, nedozvoljenih predmeta i slično.

– Pretres se vrši u sklopu antikorupcionih aktivnosti sukladno preuzetim obavezama iz plana rada za period 2019./20.godinu – potvrdio nam je Zubčević.

Dodao je da u dosadašnjem dijelu pretresa nije pronađeno ništa od zabranjenih predmeta, što, kako je kazao, daje dodatnu potvrdu efikasnog rada i korištenja najsofistiranijih detektora i uređaja za otkrivanje navedenih predmeta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments