(FOTO) Uznemirujuće fotografije: Ubijeni psi na Igmanu

Građani Sarajeva podnijeli su prijave policijskim službenicima sa zahtjevom za hitnim pokretanjem istrage povodom ubijenih pasa na Igmanu.

Uznemirujuće fotografije su poslali su portalu Crna-Hronika.

“Šaljemo vam fotografije ubijenog pasa. Lokacija livada, planina Igman. Pronašli smo još jednog psa a za ostalim tragamo. Prijavljeno je sve MUP-u KS. Ubijeni su iz vatrenog oružja. Kako ljudi imaju duše za ovo?” – izjavili su svjedoci nemilog događaja koji su pronašli mrtve pse na livadi.

Na sve ovo lovačka društva i dalje će zatvarati oči, tvrditi da oni tu ništa ne mogu, prebacivati sve na krivolovce. A koga briga jesu li ih ubili lovci ili krivolovci, koga briga jesu li se možda taj dan ustali na lijevu nogu pa su im i psi smetali? Sve njih, ali i sve nas, trebalo bi biti briga samo jedno – ubojstvo psa kazneno je djelo za koje je određena i kazna zatvora do jedne godine. No, kako provesti zakon u zemlji u kojoj i neki dužnosnici, za rješavanje problema napuštenih životinja predlaže – pušku.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79