(FOTO) Vandalizam u Sarajevu: Uništeno košarkaško igralište

Da je vandalizam i uništavanje zelenih površina, mobilijara u gradskim parkovima, igrališta i klupa često u glavnom gradu BiH dokazuje još jedan primjer iz sarajevskog naselja Dobrinja.

“Ekipe JP Lokom zamijenile su uništenu tablu na košarkaškom igralištu u ulici Petra Tiješića na Dobrinji. Ali ostalo je pitanje, kakav rušilački poriv nekoga tjera da se penje na koš, razvaljuje i uništava mobilijar i igrališta.
Pozivamo sve građane kada primijete ove izgrednike, da ih upozore da to ne rade. Da im objasne da divljaštvo nije lijepa osobina. Da postoji bezbroj drugih načina da i oni pokažu da postoje. Da to urade takmičenjem u nečemu što je dobro, ali naravno i da im pozovu policiju ako sve pobrojano ne bude dovoljno.” – napisao je načelnik Semir Efendić na svom Facebook profilu.
Zbog ove situacije uputili su apel građanima da čuvaju i vode računa o zelenim površinama i igralištima te da ukoliko vide da neko uništava okolinu, prijave ga nadležnoj općinskoj službi ili policiji.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79