(FOTO) Velika akcija MUP-a RS, lišeno slobode više osoba

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala operativnu akciju kodnog naziva „Vitorog“ čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom prozivodnjom i prometom opojne druge na području Republike Srpske.

U ovim aktivnostima uz podršku Policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području Srpske, a lišeno slobode je šest osoba (pet osoba u Gradiški i jedna osoba u Trebinju).

U akciji „Vitorog“ do sada je zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade ove osobe bit će predate uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS.

Akcija „Vitorog“ bit će nastavljena i u narednom periodu, s obzirom da se dio osoba nalazi u bjekstvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79