(FOTO) Velika akcija policije u RS-u: “Pali” trgovci oružjem, zaplijenjeni i raketni bacači

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, u periodu od 23. do 29. oktobra realizovali su operativnu akciju kodnog naziva Zolja koja je bila usmjerena na presijecanje lanca nezakonite trgovine vatrenim oružjem, a u sklopu koje su uhapšene četiri osobe i to A. R. iz Italije te J. M, D. M. i J. N. sa područja grada Doboja.

– Na osnovu naredbe Osnovnih sudova Modriča i Doboj, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području opštine Modriča i na tri lokacije na području grada Doboja, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: pet ručnih raketnih bacača (zolja), 48 ručnih bombi, 24 tromblonske mine, vojna snajperska puška, dva lovačka karabina, dvije vojne poluautomatske puške, luk sa strijelom, nož od automatske puške, skraćena puška (kratež), improvizovani pištolj, veća količina metaka različitog kalibra, mobilni telefoni, veći iznos novca i drugi predmeti.

Nad A. R, J. M. i D. M. je izvršena kriminalistička obrada i oni su uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu juče predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok je J. N. u toku kriminalistička obrada nakon čega će istio biti predato u dalju nadležnost OJT Doboj, saopćeno je iz PU Doboj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79