(FOTO) Velika količina uginule ribe u rijeci Bosni kod Ilijaša

U vodotoku rijeke Bosne kod Ilijaša, kako nam čitatelji javljaju na području Ribarića neko je istresao velike količine uginule ribe koja sad pluta po površini te zbunjuje građane koji su u strahu da je došlo do pomora ribe u ovoj rijeci.

Nemamo informaciju o kojoj se vrsti ribe radi, ali smo sa terena iz nekoliko izvora dobili ovu informaciju zajedno sa fotografijama koje možete vidjeti ispod.

Ljubitelji ove rijeke i ribolovci bi o ovom slučaju trebali obavijestili nadležne, kako bi se utvrdio tačan uzrok ove pojave.

Ukoliko je došlo do uginuća ribe, to može da izazove i nizak vodostaj prouzrokovan izuzetno visokim temepraturama posljednjih dana u cijeloj zemlji.

Ribe ostanu bez kiseonika i uginu, mada ono što je najveća opasnost za naš riblji fond jeste što ljudi zaista ne vode računa o tome šta ispuštaju u rijeku, a to niko ne sankcioniše i to je jedan od vodećih problema. U svakom slučaju velika količina uginule ribe koja pluta rijekom Bosnom kroz Ilijaš je problem koji nadležni trebaju ispitati, bilo da se radi o pomoru ili namjernom istresanju uginulih riba u korito piše Ilijaš.net

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79