(FOTO) Velika tragedija šokirala sve

Čedomir Keran (62) danas je izašao iz kuće, zaključao je za sobom vrata i otišao na kafu u obližnji kafić u Sukošanu pored Zadra.

Niko od gostiju i radnika kafića nije posumnjao da je s njima u lokal upravo sjeo trostruki ubica. Keran je ujutro, nakon još jedne svađe, nožem i nekim tupim predmetom, spominju se sjekirica pa čak i čekić, ubio svoju sestru (65), svog sestrića pomorca (37) i sestrinu svekrvu. Tijela je, navodno, potpuno izmasakrirao.

Keran je nakon kafe izašao van iz kafića, uzeo u ruke mobitel i nazvao komšinicu.

Ubio sam ih, zovi policiju, napravio sam s*anje – rekao je telefonski komšinici, u suzama je prepričao njen sin za “Večernji list”, i potom nestao, najvjerovatnije, u pravcu polja zvanog Brižine. Keran se tamo ubio, a njegovo je tijelo pronašao jedan od mještana koji je šetao psa.

Koliko sam čuo, objesio se o granu, a, inače, ja sam ga jutros vidio odmah nakon ubistva. Izašao je iz kuće i čak mi je rekao da je danas nešto hladnije nego inače. Ja sam mu na to odgovorio da je jučer bilo još hladnije. Nikako nisam mogao naslutiti da je prije toga počinio tako strašni zločin. Štaviše, potom je otišao u obližnji kafić i popio kafu – rekao je za “Večernji list” stariji Sukošanac. Drugi komšija je, pak, rekao kako mu su čini da je ubica izgledao totalno van sebe.

Šta je bio okidač za zločin 

– Navodno je zvao jednu komšinicu tu u Sukošanu te joj je rekao da je pobio svoju porodicu. Neki kažu da je odmah spomenuo nož i neki tvrdi predmet. Priča se da su tijela jako izmasakrirana. Znam da je teško tako nešto reći, ali ja njega i tu porodicu poznajem kao dobre ljude i uistinu smo šokirani što se dogodilo, iako znamo da su imali određenih problema i svađa. Nakon ubistva on je nestao i ne znamo gdje se nalazi – rekao je taj Sukošanac za “Večernji list”, dok još tijelo Čedomira Kerana nije bilo pronađeno u polju.

Tek oko 15 sati pojavila se informacija da se trostruki ubica objesio u svom polju. Kada su policajci došli na intervenciju, prvo su primijetili tijelo svekrve, a potom su pozvali vatrogasce kako bi provalili zaključana vrata iza kojih su bila tijela ubicine sestre i sestrića. Odmah se posumnjalo na najgore, a ubrzo su se crne slutnje i ostvarile.

– Tijela su navodno skroz neprepoznatljiva. Očito mu se pomračilo jer nismo mogli ni pomisliti da bi tako nešto napravio, iako su se često svađali zbog imovinsko-pravnih odnosa. Inače, u toj porodici već je bilo tragičnih slučajeva i ranije – rekli su za “Večernji list” Sukošanci. Čedo, kako ga zovu prijatelji, bio je veliki šaljivdžija, pričaju u mjestu, te tvrde kako su neki čak pomislili da je opet riječ o šali kada se Sukošanom proširio glas o stravičnom zločinu.

Posljednji tako krvav zločin 

Šta je bio okidač za ovaj strašni zločin koji je počinio penzionirani elektroinstalater, policija još istražuje. Danas su cijeli dan proveli na mjestu trostrukog ubistva i pažljivo pretraživali svaki pedalj kuće strave. Krvi je bilo toliko da ni najiskusniji istražitelji nisu mogli ostati ravnodušni.

Na uviđaju je danas bio i načelnik PU zadarske Anton Dražina s vještacima koji su izuzimali tragove s mjesta zločina. Ovakvu tragediju malo mjesto pokraj Zadra ne pamti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments