(FOTO) Veliki broj građana, prijatelja i kolega se oprostila od gradonačelnika Samira Kamenjakovića

U svojoj 48. godini preminuo je gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Kamenjaković je preminuo nakon teške bolesti. Preminuo je jučer u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Komemoracija gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću održana je danas u Bosansko-kulturnom centru, a dženazi namazu prisustvovao je veliki broj prijatelja, kolega i rodbine. Posljednji ispraćaj bio je u Donjoj Lukavici u Živinicama.

Iza Samira ostala je majka Bija, supruga Suada, kćerke Emina, Amila, sin Emin, sestra Samira i ostala mnogobrojna rodbina.

Od gradonačelnica opraštaju se i uposlenici Gradske uprave Živinice, UKC Tuzla, JU Dom zdravlja Živinice te ostali prijatelji, komšije i poznanici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Samir Kamenjaković je rođen 10.05.1975. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Srednju Medicinsku školu završio u Tuzli. Studij Medicinske radilogije završio na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao, a zatim i doktorirao.

Dodatno obrazovanje u oblasti zdravstvenog menadžmenta završio na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Radio je na klinici za Radiologiju kliničkog centra u Tuzli. Bio je docent na odsjeku za radiološke tehnike na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Također, bio je zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjačkog naroda. Objavio je više od 20 stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine. Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Bakir Izetbegović se oprostio od Samira Kamenjakovića: Svojim radom doprinio je snažnom razvoju Živinica

Kamenjaković je 2020. godine pristupio SDA-u, a večeras se od njega oprostio i lider ove stranke Bakir Izetbegović.

“S tugom sam primio vijest da je na Ahiret preselio Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica.

Našeg Samira ćemo pamtiti po lijepoj naravi, i kao mirnog, staloženog i vrijednog čovjeka.

Svojim radom, vizijom i predanošću je doprinio snažnom razvoju Živinica i siguran sam da će ga sugrađani pamtiti i po tome.

Njegovoj porodici i svim građanima Živinica upućujem najiskrenije saučešće, a Dragog Allaha molim da mu podari dženet”, napisao je Izetbegović na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79