Veliki protest protiv korona mjera u Sloveniji: Demonstranti bakljama zasuli zgradu Parlamenta Slovenije

Kradu nam novac pod izgovorom da štite naše zdravlje, rekao je jedan od demonstranata

Veliki protest nezadovoljnih građana upravo traje na Trgu republike u Ljubljani. Građani, naime, protestvuju zbog rigoroznih mjera protiv širenja koronavirusa, koje su trenutno na snazi u Sloveniji.

Demonstranti su skandirali i tražili ostavke aktuelne Vlade, a u jednom momentu zgradu Parlamenta Slovenije su zasulji bakljama.

Oni, također, zahtjevaju od Vlade da mjere koje su donesene ne budu obavezne nego da se vode kao preporuka.

– Kradu nam novac pod izgovorom da štite naše zdravlje. No, polovina Slovenije se više ne može kretati ako nema dokaz o PVT-u (prebolio, vakcinisan, testiran). Želimo svoje živote natrag, želimo slobodu, naveo je jedan od demonstranata.

Prije protesta organizatori su pozivali na miran skup, ali incident se dogodio čim je nepoznata osoba bacila bocu na jednog od policajaca koji su čuvali skup.

Okupljeni su se približili i ulazu u zgradu Parlamenta. Policija je stoga pojačala svoju prisutnost ispred Narodne skupštine.

Rigorozne mjere: Slovenci više ne mogu nasuti gorivo bez COVID potvrde

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79