(FOTO+VIDEO) Građani ogorčeni zbog uništavanja parka u Srebreniku!

Umjesto da uživaju u pogledu na zelenilo i dugogodišnji park većina građana Srebrenika se čuditi kako je moguće da je lokalni načelnik Nihad Omerović dozvolio uništavanje dugogodišnjeg parka i zelenila u ovom gradu.

“Zašto se ruše hrastove stare dvije stotine godina i simbol su grada” – pitaju se ogorčeni građani Srebrenika.

Pogledajte uništavanje zelene površine i rušenje hrastova koje su snimili čitatelji portala Crna-Hronika.

Dopis aktivista koji se bore za zelenu površinu i park u Srebreniku poslali su saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

SREBRENIČANI NEDAJMO PARK!!!

“Firma JABLAN je kupila motel Gradina u centru Srebrenika. Ok! Ništa protiv. Uz motel je kupila i određeno zemljište oko motela! Ok! Danas ta ista firma ruši hrastove stare dvije stotine godina i simbol su grada, i kojeg li apsurda, firma koja nisi naziv Jablan ruši hrastove umjesto da širi zelenilo. Eh, neko će reći pa njihova imovina, mogu radit šta hoće! Neka je njihova imovina, pa da su im i čukundjedovi sadili te hrasrove ne smiju ih rušiti jer su sastavni dio gradskog parka koji je simbol grada, a mogli su se uklopiti projektima u ambijent parka.
Zamislite koji je to zločin, hrastovi koji su rasli 200 godina, koji su odolijevali vremenu, su danas, za par minuta motorkom srušeni.
“Zločin protiv prirode treba biti kažnjiv kao i zločin protiv čovječnosti!”
Sad ćemo svi mi građani vidjeti da li u ovom gradu postoji pravda i zakon isti za sve građane!”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79