(FOTO/VIDEO) Tužna povorka sa tijelom Slaviše Krunića krenula prema crkvi u Trnu

Tužna povorka sa nekoliko hiljada građana iz cijele Bosne i Hercegovine, tačno u 12 sati, krenula je da tijelom likvidiranog banjalučkog biznismena Slaviše Krunića ispred kuće njegovih roditelja u Trnu.

Tijelo brutalno likvidirano Krunića bilo je na kočiji, uz tradicionalni vjerski obred, dok se povorka sa tužni licima kretala prema crkvi u Trnu.

loading...

Među nekoliko hiljada građana koji su došli da se oproste od Krunića, primijetili smo njegove poslovne prijatelje, ne samo iz Banje Luke, već iz Sarajeva, Bihaća, Zenice… svih gradova BiH s kojima je likvidirani biznismen imao odličnu poslovnu saradnju, piše Radiosarajevo.

Nakon komemoracije koja je jutros održana u agenciji “Sector Security”, samo jednoj od uspješnih kompanija kojima je Krunić bio vlasnik, tužna povorka je bila izuzetno emotivna, jer su se i ovdje miješali suze, jauci i jecaji najbližih.

Na čelu povorke bila je Slavišina najbliža rodbina, dok su prijatelji pridržavali oca Drago i majku Koviljku, kao i kćerku Nevenu, koja je na sahranu stigla iz Beograda, gdje posljednjih godina živi.

Dašak nade donijela je vijest da je nedaleko od mjesta na kojem je Krunić brutalno likvidiran u noći sa ponedjeljka na utorak, zajedno sa pratiocem Žarkom Pavlovićem, je informacija da je pronađena automatska puška, za koju se pretpostavlja da je iz nje izvršeno svirepo dvostruko ubistvo.

(FOTO) Pronađeni automobil i dvije puške za koje se vjeruje da su korišteni u likvidaciji Slaviše Krunića

Nakon što se ispred crkve u Trnu oproste najbliži, Krunić će biti sahranjen na porodičnom groblju u Glamočanima u 15 sati.