(FOTO) Vlasnik nije imao dozvolu za autobus

 

Vlasnik agencije “Besa trans”, prema najnovijim informacijama, nije imao dozvolu za autobus koji se zapalio u Bugarskoj.

Autobus “Besa trans”, u kojem je na auto-putu u Bugarskoj poginulo 45 ljudi, nije prijavljen nadležnim institucijama u zemlji, javio je Dojče vele pozivajući se na sopstvene izvore.

Makedonsko Ministarstvo saobraćaja i veza još analizira dokumentaciju prevoznika “Besa trans”, njegovih autobusa i registrovanih profesionalnih vozača.

Blizanci (4) najmlađe žrtve tužne nesreće u Bugarskoj

Dosadašnji podaci govore da izgorjeli autobus vlasnik uopšte nije prijavio i da se ne pojavljuje u sistemu Ministarstva. Vlasnik agencije nije dobio dozvolu za to vozilo, a autobus se uopšte ne nalazi u bazi podataka Ministarstva saobraćaja i veza.

Još se provjerava da li su dvojica vozača koji su se vozili autobus imali sertifikat i da li ih je prijavio vlasnik agencije, piše Dojče vele.

Kompanija je prekršila licencu za “Besa Trans” iz 2018. godine i iz tog razloga je pokrenut postupak za oduzimanje dozvole.

Rođaci nastradalih danas su cijeli dan čekali ispred kancelarija kompanije u Skoplju da dobiju informacije o tome šta se desilo, o stanju rodbine, ali je kancelarija ostala zaključana.

Podsjetimo, nesreća se dogodila rano jutros na autoputu Sofija–Blagojevgrad u Bugarsko. Poginulo je 45 putnika, a njih sedam koji su bili u zadnjem dijelu autobusa je uspjelo da se spase. Među poginulima ima i maloljetnika.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći povrijeđen je i srpski državljanin iz Preševa, koji je sa vjerenicom išao u Istanbul. Mladić iz Preševa Ljuljzim Sulejmani (26) se spasao tako što je sa nekolicinom ljudi razbio prozor i iskočio iz autobusa. Spasilo se samo još šest osoba, i svi su zbog opekotina prevezeni u bolnicu.

Državljanin Srbije heroj: Sulejmani pomogao da se 7 putnika spasi iz autobusa u plamenu

Uzrok požara koji je izbio nakon udesa autobusa u Bugarskoj, u kojem je poginulo 46 osoba, prema mišljenju stručnjaka, moglo bi biti to što je u vozilu prevožen zapaljiv materijal.

“Sumnjamo da je u autobusu prevozio lako zapaljiv materijal, što je najvjerovatnije izazvalo požar”, rekla je Dijana Rusinova iz Evropskog centra za transportnu politiku.

Ona je navela i da je bankina blokirala zadnja vrata, tako da putnici nisu mogli da pobjegnu tim putem, prenosi portal Novinite.

Rusinova je rekla da je u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama identifikovano mnogo ozbiljnih problema na putu na kojem je došlo do tragedije, ali je dodala da je vjerovatno da je uzrok nesreće greška vozača.

“Moguće je da je vozač bio zbunjen kada je izlazio iz automatskog ograničavanja brzine i tek u posljednjem trrenutku shvatio da ulazi u krivinu, a zatim udario u ostrvo koje razdvaja trake autoputa i okrenuo volan u suprotnom pracu”, objasnila je Rusinova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79