(FOTO) Vozač kamiona pokušao da pobjegne sa više od 80.000 €, carinici su odmah pojurili za njim

Javnosti je nedovoljno poznato sa kakvim se sve izazovima i rizicima susreću carinici u svom poslu, jer se u medijima najčešće govori samo o ostvarenim rezultatima u suzbijanju različitih vidova krijumčarenja.

Tako je i 20. decembra 2020. godine prilikom dubinske kontrole nedaleko od prelaza Kelebija otkriveno više od 80.000 eura, čemu je prethodila, nije preterano reći, prava drama.

Naime, carinici su oko 11:00 časova na osnovu međusobnih prijava dvojice vozača da u kamionima krijumčare drogu, zajedno sa kolegama iz granične policije krenuli da izvrše njihov detaljan pregled.

Kada su došli do jednog od kamiona, domaćih registarskih oznaka, koji je bio u izlaznoj koloni formiranoj ka prelazu Kelebija, 42-godišnji vozač iz Vrnjačke Banje rekao im je da je kamion prazan i da je krenuo na utovar robe u Poljsku.

Nakon detaljnog pregleda tovarnog dijela koji je zaista bio prazan, carinici su zatražili da vozač otvori i kabinu, kako bi i ona bila pregledana.

Vozač je to učinio, ušao unutra, izvukao ispod krevetskog dušeka gornji dio trenerke, sa kojim je iskočio iz kabine i počeo da bježi.

Vrlo brzo je savladan, nakon čega se ispostavilo da je razlog za takvu reakciju bilo to, što su se u džepovima pomenute trenerke nalazile četiri koverte sa ukupno 81.000 eura.

Kako nije imao nikakvu dokumentaciju o poreklu gotovine koju je krio ispod dušeka, vraćena mu je dozvoljena suma od 10.000 eura dok će o ostatku novca odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79