(FOTO) Vozači promrzli i gladni, na granici! Traže pomoć!

SRPSKI VOZAČI GLADNI I PROMRZLI NA RUMUNSKO-UKRAJINSKOJ GRANICI.

SA LICA MJESTA JAVLJA SE TREBINJAC DAVOR SKOČO

Ruski i srpski vozači se na graničnim prelazima sa Ukajinom sve više susreću sa neprijatnostima, a razlog za to nalaze u sankcijama koje je Rusija uvela protiv Ukrajine.

Da je to tako i da su ruski, ali sa njima i srpski vozači diskriminisani svijedoči i kilometarska kolona na graničnom prelazu Djakovo, između Ukrajine i Rumunije, odakle vozači iz desetokilometarske kolone, gladni i promrzli vape za pomoć koja im se niotkud ne pruža.

 

Naš sugrađanin, Trebinjac Davor Skočo koji nam se javio iz kolone, a koji inače vozi jedan od kamiona iz promrzle kolone, za srbijansku firmu „Euromerkur“ Novi Sad – Futog, navodi da se samo srpski i ruski kamioni satima drže u koloni.

 

„Ovdje smo preko 48 časova, a pomerili smo se svega 600 metara. Mislim da ovaj zastoj ima nacionalnu pozadinu koju su prouzrokovale sankcije Rusije prema Kijevu i Ukrajini. Kontaktirao sam Srpsku ambasadu u Ukrajini, koja mi obećava da će me pozvati, medjutim, od juče nema poziva. Nemamo šta da jedemo, niti da pijemo. Kontaktirali smo i medije u Beogradu, ali nam se niko javljao nije“, očajan je Skočo, ali i njegove ostale kolege iz kolone.

 

Tvrdi da su ukrajinske granične službe napravile namjerni zastoj, iako njima govore da imaju probleme sa očitavanjima pasoša.

 

„Ako su zaista u pitanju problemi sa očitavanjima pasoša, zašto takve probleme imaju samo Rusi i Srbi, a ukrajinski kamioni prolaze normalo?“, pita se Skočo i dodaje da se u koloni zadržava i poneki ukrajinski kamion, ali su u pitanju samo oni čiji su vozači Poljaci ili Bugari, tako da nijedan Ukrajinac nije osuđen na čekanje, glad i žeđ u desetokilometarskoj koloni…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79