(FOTO) Vozači u Podlugovima imaju problem sa dugim čekanjima, jeste li primjetili na ovo?

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste vaše nezadovoljstvo u saobraćaju na lokaciji Podlugovi – Visoko. Vašu priču prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, svakodnevno u oba smjera putujem Visoko – Sarajevo i imam veliki problem kao i svi ostali vozači s Željeznicama Federacije.

Naime, u pitanju su pružni prelazi s rampom u Podlugovima i Ilijašu koji kad se aktiviraju do prolaska voza morate čekati u prosjeku 10 – 15 minuta a razlog tome vidim u samom sistemu aktiviranja koji je greškom lica za održavanje i sigurnost zamijenjen sa izlazne na ulaznu tačku aktiviranja u želj.stanicu Podlugovi tako da voz kad ulazi u Podlugovima iz pravca Ilijaša aktivira rampu u Podlugovima pa dok taj isti voz se zaustavi kako bi mašinovođe potpisali nekakav papir dežurnom u stanici Podlugovi pa dok taj isti voz ponovo krene i dođe do rampe to potraje tih nekih 10 – 15 minuta a to isto se dešava i iz pravca Visokog pa i u Ilijašu čekamo po 10-15 minuta dok se te njihove procedure s papirima završe i pri tome se formiraju kolone automobila od po nekoliko kilometara svakodnevno po najmanje 25- 30 puta uzevši u obzir lokalni voz, talgo te teretni vozovi i radne mašine za održavanje pruge te vas molim da aktuelizurate ovu temu kako bi se na bilo koji način uticalo na nadležne da riješe taj problem.

U prilogu vam šaljem i slike tih nepreglednih kolona, unaprijed se zahvaljujem u nadi da će te napraviti neki prilog o ovom bahatom odnosu nadležnih u JPŽFBIH prema svima nama.

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments