(FOTO) Vozila brzo i udarila djevojčice: ‘Tata, mislim da sam ih ubila…’

Vozačica je u mjestu Štefanje naletjela na dvije 13-godišnjakinje koje su potom završile u bjelovarskoj, a kasnije u dvije zagrebačke bolnice zbog teških ozljeda. Uzrok nesreće je brza vožnja.

Strašna nesreća dogodila se u četvrtak u mjestu Štefanje pored Bjelovara kada je osobni automobil naletio na dvije trinaestogodišnje djevojčice. 

Jednostavno su mi izletjele. Našle su se ispred moga auta. Što mi se to dogodilo? Hoće li curice biti dobro? – u šoku je ispitivala 21-godišnja vozačica, prenosi RTL.

sudar | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Policijskim očevidom utvrđeno je da je uzrok teške prometne nesreće brzina. Policija u svom priopćenju navodi da je vozačica upravljala osobnim automobilom marke „Chevrolet Tacuma“, sisačkih registarskih oznaka iz smjera Čazma u pravcu Narte.

loading...

Dolaskom u središte mjesta, do obilježenog pješačkog prijelaza ispred mjesne osnovne škole, zbog brzine se nije na vrijeme zaustavila kako bi propustila djevojčice koje su prelazile cestu na označenom pješačkom prijelazu.

Kako tvrde neki svjedoci, djevojčice su navodno izašle iz autobusa koji je stajao na autobusnom stajalištu i krenule na pješački prijelaz, gdje je na njih naletjela mlađa vozačica, koja ih, kako je tvrdila, zbog autobusa nije vidjela na vrijeme. Na tom dijelu ceste postoje upozorenja o smanjenju brzine zbog blizine škole.

Uslijed udarca djevojčice su pale na kolnik.

Foto: Superportal/Pixsell

‘Obje su curice krvarile od udarca u glavu’

– Čim su mi javili za nesreću, odmah sam izašla van. Obje su curice krvarile od udarca u glavu. Na sreću, micale su se i pokazivale znakove da se mogu pomaknuti. Učinila sam sve što se moglo tog trenutka, a sve ostalo je na bolnici i vjerujemo u krajnji pozitivan ishod. I iznenadilo me da su svi koji su se našli u vrijeme nesreće na ulici ostali pribrani i pritekli su u pomoć – rekla je Gordana Emić, liječnica lokalnog doma zdravlja koja je među prvima priskočila u pomoć.

Foto: Dražen Kocijanić Kocka/Superportal.hr

Osim djevojčicama, svjedoci tvrde da je liječnica pomogla i vozačici.

Tresla se kao šiba i vikala da joj se vrti. Dok je na terasi kafića s ljudima koji su je pokušavali smiriti čekala Hitnu pomoć i policiju, izgledalo je kao da će se toga trenutka srušiti. Ubrzo je došla naša doktorica koja joj je izmjerila tlak jer joj je divljao. Dala joj je tabletu za smirenje te su je polegli. U jednom trenutku je nazvala oca i rekla da misli da je autom ubila djecu – rekao je jedan od svjedoka.

Jedna djevojčica jedva prepoznala roditelje

Jedna od ozlijeđenih djevojčica navodno je uspjela nazvati majku na mobitel dok su ju unosili u vozilo Hitne i ispričati što se dogodilo, dok je druga jedva prepoznala svoje roditelje kada su stigli na mjesto događaja.

– Bila sam doma kad su me nazvali i rekli da je auto naletio na moju kćer i njezinu prijateljicu. Odmah sam otišla tamo i vidjela stravičan prizor. Moja Lana i njezina prijateljica Ana ležale su na cesti, a liječnici su im pružali pomoć. Pretrnula sam od straha. Na cesti je bilo krvi. Nisam znala kako je moje dijete. Potrpali su ih u Hitnu i odvezli u bolnicu – kazala je šokirana Lidija Š. iz Starog Štefanja, kojoj je laknulo kad je čula da su djevojčice izvan životne opasnost.

sudar | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Djevojčice su prvo prevezene u bjelovarsku bolnicu, no zbog teških ozljeda prebačene su u Zagreb. Jedna je prebačena u KBC Rebro, a druga u bolnicu u Klaićevoj. 

– To su povrede koje mogu daljnjim razvojem stvoriti puno veće probleme, zato smo ih pravovremeno zbrinuli – izjavila je Gordana Kesić Valpotić, pomoćnica ravnatelja Opće bolnice Bjelovar za HRT.

Foto: screenshot/HRT

Pričala je na mobitel?

Jedan očevidac izjavio je da je vozačica počela kočiti tek u trenutku samog naleta, ali da nije vozila brzo. Obzirom na to da se nesreća dogodila na ravnom dijelu ceste, prema nekim informacijama vozačica je neposredno prije naleta koristila mobitel. 

‘Svi voze kako hoće, a tko nastrada i tko je kriv? Djeca’

– Svi voze kako hoće, nitko nema ograničenja. Pričaju na mobitel i voze, nitko ih ne hvata. I tko nastrada? Djeca. Tko je kriv? Djeca – izjavila je baka jedne od ozlijeđenih djevojčica.

Foto: screenshot/HRT

Kako pričaju mještani, navedeni pješački prijelaz nije mjesto na kojem inače stradavaju pješaci i kažu da ne pamte nalete vozila na mještane već desetljećima.

Protiv 21-godišnje vozačice slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska. 

Loading..