(FOTO) Vratio se bus pun tuge: Plakali su svi, roditelji, djeca, učitelji…

Na povratku u Erdut učenici su, svaki put kad je bus prolazio kraj kamiona, spuštali glave. Kad su stali na odmorište, nisu htjeli van.

Tek su prije dolaska u Erdut doznali da su im kolegice preminule Autobus s djecom iz Osnovne škole u Dalju koja su išla na izlet na more vratio se u Erdut u petak oko 16 sati.

Na stajalištu su se okupili svi roditelji osim roditelja dvije tragično preminule djevojčice na koje je u petak ujutro kod Novske naletio kamion.

Kod roditelja preminulih djevojčica, učenica sedmog razreda, otišao je ravnatelj Osnovne škole Dalj Marko Stanić zajedno s učiteljima koji su bili pratnja na izletu.

Ravnatelj: Ispratio sam ih na ljetovanje, no neće se vratiti Kad je autobus stao u Erdutu, a iz njega su počela izlaziti djeca, plakali su svi.

Roditelji, profesori, djeca, novinari… Scene su bile potresne. Učenicima će trebati pomoć, Ministarstvo znanosti i obrazovanja šalje krizni tim u osnovnu školu, s djecom će pričati psiholozi.

‘Taman su izašli iz busa kad je naletio kamion. Bilo je strašno’ Obitelji preminulih djevojčica sve do 15 sati nisu imale službenu informaciju o tome. Zvali su školu, ravnatelja, profesore, ali oni im tu informaciju nisu smjeli dati, to je mogla jedino policija. Ogorčeni su što su morali čekati tako dugo. U autobusu koji se vraćao muk i tišina. Ni učenici nisu znali, gotovo sve do zadnjeg trena i dolaska u Dalj, da su im kolegice preminule. Svaki put kad bi autobus prošao kraj kamiona na autocesti, spuštali bi glave.

Bile su najbolje prijateljice: Za djevojčicama plače cijeli Dalj… Kad su stali na odmorištu na putu prema natrag, pitali su učitelje moraju li izlaziti. Nisu izašli. Velika je to tragedija u Erdutu, u ponedjeljak neće biti nastave, a u Dalju je proglašen dan žalosti prenosi 24sata.

(VIDEO) Nesreća u Hrvatskoj: Otkriveno šta je bilo sa kočnicima kamiona?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments