(FOTO) Zabrinutost građana u Jajcu zbog građevinskih radova

Redakciji portala Crna-Hronika javila se grupa ogorčenih i nezadovoljnih građana Jajca. Njihov dopis objavljujemo u cjelosti:

“Svjedoci smo zadnjih dana da je Jajce jedno veliko gradilište, posebno ako govorimo o gradskoj jezgri. O tim radovima i o tempiranju tih radova sigurno veliku ulogu imaju i nadolazeći izbori, ali o tome drugi put..

Ulica Kulina Bana, jedna od najprometnijih ulica u gradu je pod rekonstrukcijom (ulica od kružnog toka, prema Barama, i dalje). Također smo svi svjedoci da je cestovna infrastruktura u tom dijelu grada bila u očajnom stanju i zaista je postojala potreba da se rekonstruira, čak mnogo prije ovih i drugih izbora, ali bolje ikad nego nikad.

Međutim, koliko god da se radujemo tim radovima, bar jednako toliko postoji doza opreza i zabrinutosti među građanima, posebno onima koji taj put svakodnevno koriste. Zabrinutost i oprez je tu, direktno, radi izvođača radova koji je dokazano loš izvođač i za kojim se još mora uraditi mnogo posla da bi se sanirala šteta koju naprave. Svi smo svjedoci da je prva kapija mjesto zločina već više puta. Urađena, sanirana svaki put od istog izvođača (nesumnjivo da je svaka intervencija bila i plaćena), a i sada, nakon tri-četiri intervencije je u lošem stanju.

Zabrinutost je opravdana s te strane. Izvođač očito ili ne zna ili nema adekvatan nadzor za sve svoje radove ili je u nekom drugom deficitu, ali s obzirom na to da se radi o važnoj prometnoj ulici, ne smijemo dozvoliti da se ponovi situacija kao s radovima koje je dotična firma (BH4) izvodila. Da netko ne smatra da je ovo neke osobne, političke, nacionalne ili neke druge prirode jednostavno ću reći da nije. Kruže priče o namještanjima tih tendera, ali nikoga to ne bi zanimalo kada bi radovi barem bili kvalitetno urađeni.

Već mnogima nije jasno kako, na koji način firma koja toliko loše radi, dobija tolike važne poslove pored nekih koji nisu pravili takve kardinalne greške. Bojimo se da ćemo dobiti put gori, nego kakav je bio.” u potpisu zabrinuti građani Jajca

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79