(FOTO) Završen uviđaj: Ljekari bezuspješno pokušali reanimirati stradalog, naložena obdukcija

Nesreća se dogodila nešto poslije 13 sati, kada je na obroncima brda Obalj između bjelašničkih sela Umoljani i Lukomir, došlo do prevrtanja vozila na kojem su se nalazili stradali muškarac i još jedna osoba.

Završen je uviđaj na obroncima Bjelašnice, gdje se danas dogodila teška nesreća u kojoj je prilikom prevrtanja “quada” stradao  A. S. (identitet poznat redakciji) iz Sarajeva.

Dežurni tužilac iz Konjica, koji je rukovodio uviđajem na mjestu nesreće, kazao je za Faktor da je za sutra naložio obdukciju tijela stradalog, kao i tehničko vještačenje vozila, te će biti utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Podsjećamo, nesreća se dogodila nešto poslije 13 sati, kada je na obroncima brda Obalj između bjelašničkih sela Umoljani i Lukomir, došlo do prevrtanja vozila na kojem su se nalazili stradali muškarac i još jedna osoba.

Prilikom prevrtanja vozila, stradali je zadobio teške povrede, pretežno glave, a uprkos nastojanjima ljekara sarajevske Hitne pomoći koji su izašli na mjesto nesreće, te pokušali da ga reanimiraju, nažalost, nije mu bilo spasa.

Stepen povreda koje je zadobila njegova saputnica, zasad nije poznat, a prevezena je u KCUS na dalje zbrinjavanje.

Osim policije iz Sarajeva i Konjica, te Hitne pomoći, na mjestu nesreće, zbog nepristupačnog terena, intervenirali su i pripadnici GSS-a iz Sarajeva, te Federalna uprava civilne zaštite, koji su sa posebnom opremom i vozilima uspjeli doći do unesrećeni prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79