Regija BiH (FOTO) Završen uviđaj u Konjicu: Naložena obdukcija tijela poginule, mladić na Psihijatriji

(FOTO) Završen uviđaj u Konjicu: Naložena obdukcija tijela poginule, mladić na Psihijatriji

Iz Neretve je danas izvučeno tijelo 28-godišnje Ajle Đ. iz Konjica koja je stradala prilikom slijetanja vozila u rijeku na lokalitetu Spiljanskog mosta u konjičkom naselju Spiljani.

Amar ne može da se pomiri sa gubitkom voljene Ajle: Zbog namjere da počini samoubistvo smješten na Psihijatriju

Tijelo i vozilo su pronašli ronioci Specijalizirane jedinice za traganje i spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite, koji su na mjesto događaja izašli jutros po pozivu PU Konjic i konjičke civilne zaštite.

Emir Turić, član ronilačkog tima koji je učestvovao u ovoj akciji kazao je za Faktor da je tijelo djevojke pronađeno u automobilu, koji se nalazio na sedam metara dubine, na 20-tak metara od mjesta slijetanja.

– Potraga je bila otežana zbog jako mutne i hladne vode, ali imali smo sreću da smo već pri prvom zaronu uspjeli uočiti vozilo i unesrećenu osobu. Izašli smo napolje i konsultovali se sa pripadnicima Policijske uprave Konjic, nakon čega smo pristupili izvlačenju vozila i unesrećene osobe – kazao je Turić.

On se ovom prilikom zahvalio na saradnji i profesionalnom odnosu pripadnicima policije, Civilne zaštite, članovima kluba SRK Neretva, kao i rafterima, čija pomoć im je ovom prilikom bila i više nego dobrodošla.

– Jako nam je žao zbog stradale djevojke i ovim putem porodici upućujemo iskreno saučešće – kazao je Turić.

Tužiteljica Mediha Balić koja je rukovodila uviđajem kazala je da je ljekar mrtvozornik konstatovao smrt i obavio vanjski pregled tijela, ali da je naložila obdukciju kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

Prema tragovima pronađenim na mjestu događaja i preliminarnim rezultatima istrage, riječ je o saobraćajnoj nesreći,odnosno slijetanju vozila.

– Zasad ne možemo sa sigurnošću reći ko je upravljao vozilom, to će se utvrđivati – kazala nam je tužiteljica.

Podsjetimo, do nesreće je došlo sinoć, oko 20.40 sati.

Prema izjavi mladića A. D., koji je pronađen mokar i povrijeđen, došlo je do slijetanja vozila u kojem se nalazio, a kojim je upravljala stradala djevojka.

On je uspio isplivati, dok je ona, nažalost, ostala zarobljena u vozilu.

Zbog pretrpljenog šoka, mladić je hospitaliziran u bolnici u Mostaru. On je, prema nezvaničnim informacijama, pokušao počiniti samoubistvo, zbog čega je zadržan na Klinici za neuropsihijatriju, te će naknadno biti ispitan.

Istraga je u toku prenosi Faktor.

Ovo je djevojka koja je sinoć poginula sletjevši automobilom u Neretvu


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79