(FOTO) Zenica okovana tugom: Zauvijek će živjeti u našim srcima…

U haremu Sultan Ahmedove džamije u Zenici, poznatije kao Čaršijske, danas je poslije ikindija-namaza klanjana dženaza 17-godišnjoj Adelisi Tahirović, štićenici Doma za nezbrinutu djecu koja je u noći sa petka na subotu pala sa balkona na drugom spratu ove ustanove i podlegla na licu mjesta.

Vječni put

Brojni članovi porodice, sustanari Doma, drugovi iz Ekonomske škole, ali i osoblje Doma na čelu sa direktoricom Draženkom Subašić, vidno ožalošćeni, ispratili su nesretno stradalu djevojčicu na vječni put.

Usljed ogromne tuge, malo ko je smogao snage da govori o preranom odlasku vedre i nasmijane Zeničanke.

– Nikada je nećemo zaboraviti. Ostala je velika tuga, bol i praznina, ali ona će zauvijek živjeti u našim srcima… – komentirali su prijatelji ispred džamije.

Bolnu tišinu ispred džamije prekidali su jecaji i plač. Niko nije mogao ostati ravnodušan na prerani odlazak. Posebno je bilo emotivno gledati njene prijatelje iz škole, sa kojima je 2. septembra trebala da krene u drugi razred, piše Avaz.

Dok se suzdržavaju da ne zaplaču u svojim rukama drže cvijeće, vijence, bukete, koje će staviti na Adelisin mezar.

– Radovali smo se povratku u školu, da se vidimo, družimo i maštamo o životu. Nažalost, sudbina nas je razdvojila – kroz suze je govorila Adelisina školska prijateljica.

Obavljen ukop

Nakon dženaze u haremu Sultan Ahmedove džamije, na mezarju Prašnice kod Zenice obavljen je ukop.

Otac poginule štićenice Doma za nezbrinutu djecu: Još ne vjerujem da moje mezimice više nema

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79