Fotografija oduševila region: Dvije škole pod jednim krovom rodile jedinstvenu ljubav

Dvije škole pod jednim krovom, priča je koju skoro 25 godina nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini i dalje slušamo i gledamo. Ipak, ova tužna priča iznjedrila je priču o Elizabeth Elli Hrgić i Inasu Dagoji koji su prije nekoliko dana uplovili u bračne vode.

Fotografija sa vjenčanja ovog sretnog para koja je nastala u Travniku gdje je Ella pohađala Katolički školski centar “Petar Barbarić”, gdje se nastava izvodi prema hrvatskom planu i programu, dok je Inas išao u Mješovitu srednju školu “Travnik”, koja nastavu izvodi prema bosanskom planu i programu, obišla je region.

“Nas dvoje. Svatko ispred svoje škole koju smo pohađali. U jednom dvorištu, podijeljenom na dva svijeta. U jednom dvorištu, kojeg oni veliki pregradiše ogradom. Ogradom za koju su nas uvjerili da su oni preko puta drugačiji, zlobniji, ništaviji. I mi kao mali smo im možda i vjerovali.

Ali što znači jedna ništavna žica, komad armature, koja u očima velikih jamči zaštitu, što znači, pored ljubavi?! Ljubavi koja ruši granice, barijere, predrasude, ponos. Ljubavi koja u onom drugom vidi čovjeka. Čovjeka sa srcem i dušom, satkanog od krvi i mesa, sa tisuću i jednom vrlinom i manom.

Čovjeka kojeg je onaj Najveći satkao od najljepših mogućih niti. Mi smo se prepoznali. Nevidljiva ruka odabrala je nas dvoje da volimo, ljubimo, opraštamo, gradimo neke bolje svjetove, imamo i učimo djecu pravim i istinski ljudskim vrijednostima”, napisala je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79