Fotografije koje pokazuju svu nekulturu Sarajlija i stanovnika Općine Centar

O nekulturi današnjih stanovnika Sarajeva vjerovatno će se još dugo pričati a možda napraviti i sociološka istraživanja, piše Prljavi grad Sarajevo u novom postu u kojem donosi ružne prizore u centru grada.

Fotografije smeća napravljene su u Općina Centar Sarajevo, naselju Breka i u neposrednoj blizini Kliničkog centra na više lokacija – ulicama Jovana Bijelića, Stjepana Tomića – kojom se prolazi ispred ulaza na Kliniku urgentne medicine KCUS-a te Bolnička – divlja deponija na privatnoj imovini).

“Uzrok problema je nesposobnost vlasti da drakonskim kaznama i strožijim zakonima zaustave ovu pošast a rezultate hronične nekulture i nesposobnosti vlasti možete vidjeti na priloženim fotografijama”, piše uz objavljene fotografije.

Kako kažu, sasvim je svejedno ko baca smeće, jer nema sankcije.

“Nema sankcije a ni kazni, kako za komunalne prekršaje, tako ni za nadležne. Ovaj veliki zdravstveni, psihološki fenomen i problem je moguće riješiti isključivo promjenama zakonske politike i drastičnim provečanjem novčanih kazni” navodi se.

Pozvali su Vladu Kantona Sarajevo da reagira.

“Ovo je nedopustivo”, zaključuje se.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79