(FOTO+VIDEO) Djevojčica ustala iz invalidskih kolica i potrčala stazom

Mnogima je zaiskrila suza u oku kada je atletskom stazom Gradskog stadiona u Banjaluci potrčala Teodora Pavlović (14), djevojčica koja se od rođenja bori sa cerebralnom paralizom i kreće se uz pomoć hodalice i invalidskih kolica.

Teodora je trčala uz pomoć trenera i uz glasnu podršku navijača sa tribina, a sve to je u kratkom video snimku zabilježila njena majka Daniela Zeljaja.

Dogodilo se to na nedavno održanom Prvom inkluzivnom atletskom mitingu u Banjaluci.

– Teodora je bila oduševljena, dala je sve od sebe. Rekla mi je da je u jednom trenutku imala osjećaj da će nastaviti da trči i ako je puste. Mislim da je to najbolje pokazuje koliko su bavljenje sportom i takmičenja važna za našu djecu – kaže mama Daniela.

Teodora je, zajedno sa još 40-ak drugara, djece i mladih sa teškoćama u razvoju iz cijele RS, nastupila na atletskom mitingu, koji je organizovala Škola sporta za lica s poteškoćama u razvoju “Sunce”, koja djeluje pod motom “Sport za sve”. Takmičenje je podržala Specijalna Olimpijada u BiH.

Foto: Daniela Zeljaja/ustupljena fotografija
Foto: Daniela Zeljaja/ustupljena fotografija

– Ponosni smo što smo uspjeli da organizujemo ovu manifestaciju. Osmijesi na licu naših takmičara govore više od hiljadu riječi. Ovo je samo početak jedne lijepe priče i dokaz da sport zaista jeste za svakog – rekla je Ana Ilijašević, trenerica u Školi sporta “Sunce”.

Mali atletičari su se takmičili u trkačkim disciplinama, skoku u dalj, bacanju kugle, vorteksa i loptice, a tamo gdje je to bilo neophodno pripomogli su im i njihovi treneri.

Mala Teodora redovno trenira u školi “Sunce”, a ima i mnogo drugih interesovanja. Uz sve to je odlična učenica prenosi Sprksainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79