(FOTO+VIDEO) Osoba osoba je poznatija po svojim djelima i od Edina Gačića!

Architect : Richard Rogers Partnership

U Zenici više od 20 godina robija i četverostruki likvidator Edib Buljubašić iz Zenice. Osuđenik je to s najvećom dosuđenom kaznom od 1954. godine.

Još 1989. godine smaknuo je oca i svoga sugrađanina. Za ta dva događaja osuđen je na 20 godina iza rešetaka. U ratu je, kaže, pobjegao iz KPZ u Foči.

“Da me sada puste nakon 4-5 piva bi si pucao u glavu”

Nakon rata kazna mu nije oproštena pa se 1996. godine opet vratio u Zenicu. Nakon nekoliko godina dobrog vladanja pušten je na slobodan vikend.

Tada je ponovno počinio djelo, likvidirao je i suprugu i snahu. Prvo djelo Buljubašić je opisao u dvije knjige “Zašto sam likvidirao oca”, a sprema i treću s naslovom “Pritvorski bjegunac” u kojoj će opisati svoj pohod i dane u bijegu provedene u Hrvatskoj vojsci i HOS-u.

“Za to što sam likvidirao oca kajem se pedeset posto. Za to što sam uradio ženi ne kajem se nimalo. Likvidirao sam je zato što sam je volio i što nisam mogao podnijeti to što me prevarila dok sam robijao.

 

Ponosan sam što sam je likvidirao. Opet bih učinio isto. Za Milana Mašića iz Zenicatransa kajem se devedeset posto, a za snahu Nađu kajem se sto posto. Ako ikada čujete da sam digao ruku na sebe, to će biti zbog nje jer me to proganja. Nju nisam trebao likvidirati. Hoću, dići ću ruku na sebe prije izlaska iz KPZ Zenica. Moj život će okončati, nebitno kada, samo zbog snahe.

U KPZ se skrivam iza harmonike, šaha, boksa, karatea… Teško je osobi kao što sam ja. Nema veće kazne od ove koju ja proživljavam. Drago mi je što sam iza rešetaka jer mi to produžava život. Da me sada puste, siguran sam da bih si odmah nakon 4-5 piva pucao u glavu. Proganjaju me teški snovi i noćne more.

Često sanjam oca koji me uvijek spašava iz neke situacije, a ja sam ga likvidirao. Košmar je velik. Pišući knjige iza rešetaka, ostavljam trag iza sebe s porukom da nitko nikad ne krene mojim stopama”, ispričao je prije šest godina za Express Buljubašić dodajući kako ima “isprljanu dušu i krvave ruke” te da s tim mora živjeti dok ne dođe vrijeme da se likvidira.

– U knjizi sam samokritičan, ni u jednom trenutku nisam napisao da sam nevin. Kriv sam i zbog toga trebamnbiti u zatvoru. Moralo je biti drukčije i nije se trebalo ovako završiti – rekao je Edib na promociji knjige.

Dodao je da će biti sretan ako nijedno dijete ne krene njegovim putem.

 

KPZ Zenica: Ovdje je najgori život iza rešetaka na Balkanu

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79