Fra Mato Vincetić: Iskreno se ispričavam svima. To nije bila nakana ove moje propovijedi

Fra Mato Vincetić: Iskreno se ispričavam svima. To nije bila nakana ove moje propovijedi


Fra Mate Vincetić, župni vikar na Plehanu, koji je na krajnje netolerantan i neprimjeren način govorio o migrantima muslimanima koji dolaze u Evropu i na taj način šokirao javnost, uputio je, putem saopćenja za javnost, izvinjenje.

– Iskreno se ispričavam svima koji su moje riječi iz isječka navedene propovijedi doživjeli kao povredu vjerskih i drugih ljudskih osjećanja. To nije nikako i nipošto bila nakana ove moje propovijedi, pa tako niti u javnosti prikazanog isječka.

Tumačeći, naime, Kristove “teške riječi” upućene jednoj ženi poganki u evanđelju pročitanom toga dana, i sam sam nažalost uzeo “teške riječi” kao i nespretan i nesretan primjer u pokušaju suvremene kontekstualizacije razumijevanja Kristova doba i vremena.

Duboko žalim zbog toga ako su ove moje “teške riječi” i nespretan primjer izazvale povredu vjerskih i ljudskih osjećaja kod pripadnika drugih vjera, vjeroispovijesti ili nevjernika.

Tkogod je poslušao moju cijelu propovijed znat će da sam tu govorio o univerzalnosti kršćanske poruke upućene od Isusa za ljude svih vremena i prostora, kao i to da je vjera u Boga za nas vjernike i sljedbenike Isusa Krista “conditio sine qua non” kako za sretan ovozemaljski, tako i za blaženi nebeski život – saopćio je Vincetić.

Fra Mate Vincetić tražio od migranata da se odreknu svog Boga da bi dobili hranu



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija