Francuska će od aprila vršiti vakcinaciju stanovnika na Stade de Franceu!

Prema informacijama novinske agencije AFP, Francuska bi od aprila trebala proširiti kapacitete za vakcinaciju stanovnika, a jedan od objekata koji će poslužiti za imunizaciju građana bit će i Stade de France.

Kao i mnoge evropske države Francuska se trenutno suočava sa velikim problemima kada su u pitanju kapaciteti za vakcinaciju stanovnika, a imunizacija zbog brojnih problema protiče znatno sporije od očekivanog.

Zbog toga lokalne i državne vlasti svakodnevno održavaju sastanke kako bi se pronašlo rješenje za ovaj problem, a prema navodima AFP-a, jedno od rješenja kojim će se ubrzati proces vakcinacije jeste i postavljanje vakcinacijskih punktova unutar stadiona.

“Stade de France će početkom aprila postati veliki centar za vakcinaciju protiv koronavirusa. Tamo se svake sedmice može vakcinisati nekoliko hiljada ljudi”, rekli su zvaničnici za AFP.

Projekt prenamjene stadiona još uvijek je u fazi izrade te u njemu učestvuju zvaničnici Saint-Denisa, regionalne zdravstvene ustanove kao i pripadnici pariške vatrogasne službe koja bi također trebala biti dio projekta.

Do otvaranja vakcinacijskih punktova na stadionu, stanovnici Saint-Denisa za sada mogu primiti vakcine na 23 punkta koja su raspoređena širom predgrađa Pariza.

Postavljanje vakcinacijskih punktova na stadionima ne bi bio prvi ovakav projekt u Francuskoj.

Već ranije u ovoj sedmici, marsejski Velodrome također je postao vakcinacijski centar s tim što se vakcinacija ne vrši na tribinama i terenu već u unutrašnjim dijelovima stadiona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79