Francuska: Roditelji iz BiH pretukli kćerku nakon saznanja da je u vezi s momkom iz Srbije

Sedamnaestogodišnju djevojku islamske vjeroispovijesti porijeklom iz Bosne i Hercegovine pretukla je njena porodica nakon što su saznali da je u vezi s momkom, kršćaninom, iz Srbije, pišu francuski mediji.

Iako su različite vjere to ih nije spriječilo da imaju savršenu vezu. Budući da se njena porodica nije slagala s njihovom vezom, djevojka je pobjegla od roditelja i započeli su zajednički život, piše L'Est Républicain.

Nekoliko dana poslije odlučili su posjetiti njene roditelje. Međutim, situacija je ubrzo eskalirala. Roditelji su odveli djevojku u sobu i počeli je tući. Momak je ubrzo pozvao policiju.

Kako navode francuski mediji roditelji su je zajedno s njenim ujakom i tetkom tukli po licu i tijelu, a potom su joj obrijali glavu. Kada su čuli policiju, roditelji su pokušali sakriti nesretnu djevojku no policija ju je pronašla i hitno smjestila u bolnicu, prenosi Klix.

Roditelji su djevojci slomili rebro i napravili brojne modrice po tijelu.

“Sve četvero su optuženi da za nasilje nad maloljetnom osobom”, potvrdila je Margaret Parietti iz Tužilaštva u Besançonu.

Djevojka se trenutno nalazi pod sudskom zaštitom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79