Fratar koji je crkvenim zvonima tjerao nevrijeme dobio premještaj

Direktorom biskupije u Hrastovici i Petrinji, Fra Mate Bašić je imenovan. O njemu se  nedavno pisalo jer je pokušao zvonjavom crkvenih zvona rastjerati nevrijeme i ružne oblake s karlovačkog neba.

Odlukom Uprave Hrvatske Franjevačke Provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Bašić je jedan od dvojica karlovačkih franjevaca koji su premješteni na nove službe, javili su iz Župe Presvetog Trojstva.

Sa sjedištem u Zagrebu

Iza samostanskih zidina fra Bašić pravio je pripravke od ljekovitog bilja uzgojenog u samostanskom vrtu te dezinficijens, a medijski je bio eksponiran i prilikom pronalaska tajanstvenog svitka iz 1794. godine ispod križa na tornju crkve.

Osim njega, Karlovac napušta i mladomisnik fra Ivan Ivanković, koji je imenovan župnim vikarom župe sv. Križa i podtajnikom Franjevačke provincije sa sjedištem u Zagrebu na Sigetu.

Predano služenje

U karlovačku župu Presvetog Trojstva u Karlovac dolazi fra Marko Ćosić, mladomisnik u ulozi župnog i samostanskog vikara.

– Fra Mati i fra Ivanu od srca zahvaljujemo na predanom služenju u našem bratstvu i župi. Vjerujemo da su ostavili dubok trag u srcima svih s kojima su se susretali. Neka ih Gospodin blagoslovi i uzdrži u svakom nastojanju oko dobra i na novim službama. Fra Marku želimo dobrodošlicu. Radujemo se zajedničkom životu i radu – kažu karlovački franjevci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79