Frontmen benda Činčila: Koronavirus je jako iscrpljujuća bolest, 17 dana je trajala borba

Vanja Solaković frontmen benda “Činčila” pobjedio je koronavirus. Prema Vanjinim riječima sve je počelo 3. avgusta sa jakom glavoboljom i natečenim očima.

– Naredni dan se glavobolja nastavila i širila se prema vratu, da bi treći dan dobio blagu temperaturu 37,5 stepeni Celzija. Prepao sam se pravo, ali sam se brzo ufurao da je u najgorem slučaju gripa, jer nisam kašljao uopšte, niti otežano disao. Idući dan sam imao bolove u mišićima, leđa su me boljela pravo, a koža na dodir pekla. Opet sam to prepisao gripi. Tu noć sam dobio temperaturu 38,7 stepeni te se mnogo znojio. U životu se nisam toliko oznojio, bukvalno kao da me je neko iz bazena izvadio i zalio krevet kantom vode – priča Solaković.

On ističe kako se pored svega toga i dalje tješio da je gripa, jer nije kašljao, prenosi Avaz.

– Na svu sreću javio sam se prijateljici Lejli, budući da je njen član porodice imao koronu, rekla mi je da moram odmah da se testiram i slikam pluća, da je njen očuh, također, bez plućnih simptoma imao upalu pluća. Odmah sam sutradan nazvao svoju doktoricu i tražio uputnicu za testiranje, te istog dana uradio test. Naredni dan sam otišao da slikam pluća i na nalazu se jasno vidjela blaža upala desnog plućnog krila. Bila je korona, što je nalaz brisa kasnije i potvrdio – govori frontmen benda “Činčile”.

Kaže kako ga je preplavio strah, ali u isto vrijeme je znao da ga strah može udaljiti od oporavka, jer je stres najgora stvar za organizam, pogotovo kada se bori protiv bolesti.

– Uspio sam se smiriti znajući da sam dobro prošao, jer je kod mene bila blaža klinička slika. Virus je danima mrcvario moj organizam, temperatura nije rasla više iznad 37,5 stepeni Celzija, ali ta blaga temperatura najviše iscrpi. U neko doba sam izgubio apetit totalno, čulo mirisa i okusa također. Znojio sam se previše, bez uzimanja lijekova za obaranje temperature. Pustio sam organizam da se bori, znajući da je temperatura odbranbeni mehanizam – prisječa se Solaković.

Nakon 17 dana borbe konačno je pobijedio koronu.

– Ironija je da sam baš ja dobio koronu koji sam najviše peglao po Facebooku, upozoravao i pazio, što je dokaz da niko nije apsolutno zaštićen. Maske se moraju nositi! Ja sam dobio virus zbog toga što se drugi ne pridržavaju mjera! Ovo nije obična gripa! Jako je iscrpljujuća bolest, a zamislite kako je tek kada imate težu kliničku sliku, ako je meni mladom sa blažom ovako teško palo. Pazite se, nosite maske, pazite na starije i pokušajte maksimalno izbjeći ovo zlo – savjetuje Solaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79